Наръчник за родители: Кои са най-подходящите курсове за развитието на моето дете?

Наръчник за родители: Кои са най-подходящите курсове за развитието на моето дете?

Всеки родител иска за детето си най-доброто. Това означава и разбира се, най-доброто образование. Още от малки децата трябва да се учат на изграждането на навици за по-добро бъдеще. Навици като четене, обогатяване на знания, стриктно следване на програми в училище и извънкласните дейности, и още много.

Затова е и много важно именно образователните дейности да започнат от възможно най-ранна възраст. 

Напълно естествено заедно с това възникват и въпросите: С какво да започнем? Какво да предприемем за детето си? На каква възраст е добре да се ориентира към извънкласни образователни дейности и активности?

Всички знаем, че образователната система в училище държи високо ниво, но е разпръсната в различни насоки. Ако искате да развиете у детето си ключови знания, то е добре да се ориентирате към специализирани извънкласни дейности.

 

Решението на MindHub

Програмирането в MindHub е отлична опция, тъй като с нас детето ви ще получи иновативна и авторска програма, която развива ценни качества и знания, необходими на всеки малчуган.

И преди да сте си помислили, че програмирането е твърде сложно за вашите все още малки деца, то бързаме да ви предупредим, че това изобщо не е така! Програмата е създадена специално за различните възрастови групи, така че да може да отговаря на техните възприятия и да бъде лесно усвоима, а в същото време и безкрайно полезна.

За да ви уверим в това, ето и през какви етапи се минава с MindHub за децата на всяка възраст! 

 

За ученици между 6 и 7 години

Сегментираната учебна програма 6 - 7 години е изключително подходяща за развиването на логическо мислене при малчуганите. Тя преминава през четири основни етапа. Първи стъпки във визуалното програмиране, Програмиране с блокове код, Създаване на игри и роботи и Самостоятелно програмиране. 

Чрез използването на игрови методи, децата се учат как да решават проблеми и казуси, изучават основите на програмен език и разбира се, обогатяват своите социални и комуникативни умения, работейки в екипи с други деца на тяхната възраст.

 

За ученици между 8 и 9 години

За следващата група ученици, основна цел е да се развият дигиталните умения и аналитичността, подготвящи ги за професиите на бъдещето. Програмата за деца между 8 и 9 години е перфектна за тези от тях, които искат да бъдат част от една изградена социална среда, ориентирана към развитието на редица полезни умения. В продължение на няколко модула, учениците ще се запознаят с програмния език Python и ще разберат как се случва създаването на уеб сайтове и игри. 

Нашите ментори залагат на установени методи за по-лесно изучаване на отделните курсове и правят процеса не само високо образователен, но и забавен, и интересен за децата.

 

За ученици между 10 и 11 години

Програмата за младежи между 10 и 11 годишна възраст поставя основите на блоковото програмиране и преминава през основните характеристики на компютърната система. Учениците се запознават с понятията програма, инструкция, приоритет и алгоритъм. Те са вече във възраст, която им позволява навлизане в повече специфики на анимациите и поведението на роботите. Именно това буди техния интерес и разпалва желанието им за знания, които се различават от стандартните за учебния процес в класната стая.

 

За ученици между 12 и 13 години

Вече отворили своето съзнание за новите и непознати светове на онлайн пространството, учениците между 12 и 13 години се учат да създават игри и приложения, едновременно с това - сблъсквайки се с дигиталните предизвикателства. В тази програма се използват множество разнообразни подходи за преминаване през необята на технологиите.

Развива се гъвкавостта на мисленето и концентрацията, заедно с презентационните и комуникативни умения и редица технологични знания. Този модул от MindHub е изключително подходящ за младежите и тяхното образователно развитие.

 

За ученици между 14 и 15 години

Сред любимите на малчуганите е именно програмата за ученици между 14 и 15 години. В нея се набляга на практическите задачи и конкретиката, които формират дигиталната култура и реалните технологични умения.

На учениците се дават конкретни проекти, които развиват пространственото мислене, гъвкавостта и концентрацията на децата, а всеки малък програмист има поле за изява и има възможност да представи своите силни страни. Всичко това е значително за успешната им реализация в света на бъдещето. 

 

Съвсем скоро очаквайте и нова група за ученици между 16 и 18 години!

 

Кои са най-подходящите курсове за развитието на детето?

Ако трябва да дадем еднозначен отговор на този въпрос, то той бил: Тези, които разпалват страстта му към знанията и едновременно с това трупат богатства от умения с практическа насоченост. 

Насърчавайте децата си да търсят интереса си извън стените на класната стая. Училището дава страхотна основа, но от тях зависи да я надграждат всеки ден. Запознайте ги с градината от възможности, която MindHub и други образователни академии предлагат, и ги оставете да берат от всяко стръкче знания, умения, качества и навици. Започнете още днес с безплатно демо или някои от нашите стартиращи курсове, с които да разпалите искрицата във вашето дете.

Още от блога ни

От виртуалния свят към реалния свят: Как да помогнем на децата да ги разграничат по здравословен начин? Ново

От виртуалния свят към реалния свят: Как да помогнем на децата да ги разграничат по здравословен начин?

В ерата на непрекъснато развиващия се изкуствен интелект (AI...

Прочети
Как програмирането помага за развитието на социални умения? Ново

Как програмирането помага за развитието на социални умения?

В днешния дигитален свят изучаването на програмиране вече не...

Прочети
Какви са уменията, които работодателите ще търсят в бъдещите програмисти? Ново

Какви са уменията, които работодателите ще търсят в бъдещите програмисти?

В днешния бързо развиващ се дигитален свят търсенето на квал...

Прочети