Наръчник за родители: Кои са най-подходящите курсове за развитието на моето дете?

Наръчник за родители: Кои са най-подходящите курсове за развитието на моето дете?

Всеки родител иска за детето си най-доброто. Това означава и разбира се, най-доброто образование. Още от малки децата трябва да се учат на изграждането на навици за по-добро бъдеще. Навици като четене, обогатяване на знания, стриктно следване на програми в училище и извънкласните дейности, и още много.

Затова е и много важно именно образователните дейности да започнат от възможно най-ранна възраст. 

Напълно естествено заедно с това възникват и въпросите: С какво да започнем? Какво да предприемем за детето си? На каква възраст е добре да се ориентира към извънкласни образователни дейности и активности?

Всички знаем, че образователната система в училище държи високо ниво, но е разпръсната в различни насоки. Ако искате да развиете у детето си ключови знания, то е добре да се ориентирате към специализирани извънкласни дейности.

 

Решението на MindHub

Програмирането в MindHub е отлична опция, тъй като с нас детето ви ще получи иновативна и авторска програма, която развива ценни качества и знания, необходими на всеки малчуган.

И преди да сте си помислили, че програмирането е твърде сложно за вашите все още малки деца, то бързаме да ви предупредим, че това изобщо не е така! Програмата е създадена специално за различните възрастови групи, така че да може да отговаря на техните възприятия и да бъде лесно усвоима, а в същото време и безкрайно полезна.

За да ви уверим в това, ето и през какви етапи се минава с MindHub за децата на всяка възраст! 

 

За ученици между 6 и 7 години

Сегментираната учебна програма 6 - 7 години е изключително подходяща за развиването на логическо мислене при малчуганите. Тя преминава през четири основни етапа. Първи стъпки във визуалното програмиране, Програмиране с блокове код, Създаване на игри и роботи и Самостоятелно програмиране. 

Чрез използването на игрови методи, децата се учат как да решават проблеми и казуси, изучават основите на програмен език и разбира се, обогатяват своите социални и комуникативни умения, работейки в екипи с други деца на тяхната възраст.

 

За ученици между 8 и 9 години

За следващата група ученици, основна цел е да се развият дигиталните умения и аналитичността, подготвящи ги за професиите на бъдещето. Програмата за деца между 8 и 9 години е перфектна за тези от тях, които искат да бъдат част от една изградена социална среда, ориентирана към развитието на редица полезни умения. В продължение на няколко модула, учениците ще се запознаят с програмния език Python и ще разберат как се случва създаването на уеб сайтове и игри. 

Нашите ментори залагат на установени методи за по-лесно изучаване на отделните курсове и правят процеса не само високо образователен, но и забавен, и интересен за децата.

 

За ученици между 10 и 11 години

Програмата за младежи между 10 и 11 годишна възраст поставя основите на блоковото програмиране и преминава през основните характеристики на компютърната система. Учениците се запознават с понятията програма, инструкция, приоритет и алгоритъм. Те са вече във възраст, която им позволява навлизане в повече специфики на анимациите и поведението на роботите. Именно това буди техния интерес и разпалва желанието им за знания, които се различават от стандартните за учебния процес в класната стая.

 

За ученици между 12 и 13 години

Вече отворили своето съзнание за новите и непознати светове на онлайн пространството, учениците между 12 и 13 години се учат да създават игри и приложения, едновременно с това - сблъсквайки се с дигиталните предизвикателства. В тази програма се използват множество разнообразни подходи за преминаване през необята на технологиите.

Развива се гъвкавостта на мисленето и концентрацията, заедно с презентационните и комуникативни умения и редица технологични знания. Този модул от MindHub е изключително подходящ за младежите и тяхното образователно развитие.

 

За ученици между 14 и 15 години

Сред любимите на малчуганите е именно програмата за ученици между 14 и 15 години. В нея се набляга на практическите задачи и конкретиката, които формират дигиталната култура и реалните технологични умения.

На учениците се дават конкретни проекти, които развиват пространственото мислене, гъвкавостта и концентрацията на децата, а всеки малък програмист има поле за изява и има възможност да представи своите силни страни. Всичко това е значително за успешната им реализация в света на бъдещето. 

 

Съвсем скоро очаквайте и нова група за ученици между 16 и 18 години!

 

Кои са най-подходящите курсове за развитието на детето?

Ако трябва да дадем еднозначен отговор на този въпрос, то той бил: Тези, които разпалват страстта му към знанията и едновременно с това трупат богатства от умения с практическа насоченост. 

Насърчавайте децата си да търсят интереса си извън стените на класната стая. Училището дава страхотна основа, но от тях зависи да я надграждат всеки ден. Запознайте ги с градината от възможности, която MindHub и други образователни академии предлагат, и ги оставете да берат от всяко стръкче знания, умения, качества и навици. Започнете още днес с безплатно демо или някои от нашите стартиращи курсове, с които да разпалите искрицата във вашето дете.

Още от блога ни

Какви са уменията, които работодателите ще търсят в бъдещите програмисти? Ново

Какви са уменията, които работодателите ще търсят в бъдещите програмисти?

В днешния бързо развиващ се дигитален свят търсенето на квал...

Прочети
Как да стимулираме децата да отделят време за учене през лятото? Ново

Как да стимулираме децата да отделят време за учене през лятото?

Още с последния звънец децата бързат да откъснат мислете си ...

Прочети
Може ли световноизвестната игра Minecraft да бъде образователна за децата? Ново

Може ли световноизвестната игра Minecraft да бъде образователна за децата?

Minecraft е известна в цял свят компютърна игра, разработена...

Прочети