Създай свой Roblox свят

Работилница

Разбудете интереса на детето ви към технологиите, помогнете му да развие логическото си мислене и някои от най-важните умения за 21 век чрез интуитивни и забавни игри за програмиране.

Дата 05/12/2021 (Неделя)
Продължителност 16:30 - 17:30 (1 ч.)
Зала MindHub - София Борово
Цена 0.00 лв
Запиши се

Нови предизвикателства за малчуганите между 8 и 15 години. Ако търсите полезно и интересно извънкласно занимание, с което да разбудите интереса на вашия малчуган, запишете го за новите ни специализирани безплатни демонстрационни уроци.

Демонстрациите са подходящи както за начинаещи, така и за деца с предишен опит в програмирането.

В този демонстрационен урок ще създадем собствена игра с препятствия използвайки любимата на децата Roblox платформа. С помощта на 3D моделиране и програмният език Lua, децата ще имат възможност да създадат серия от препятствия през които техният герой трябва да премине, за да достигне до крайната цел - съкровището.

Предвид ситуацията с COVID-19, ще се погрижим всяко от децата да работи самостоятелно. 

Запиши се

В този демонстрационен урок децата ще имат възможността да се докоснат до програмирането по един забавен и увлекателен начин като ние ще ги насърчим:

  • Да развият начина си на мислене

  • Да презентират идеите си

  • Да засилят творческите си способности

  • Да използват технологиите, за да откриват нови хоризонти

  • Да се научат на пространствено мислене чрез метода на игровизацията

  • Да запазват концентрация

  • Да намират решения на комплексни проблеми, докато се забавляват

    Децата ще разработят своите игри в избраната от вас зала , заедно с ментор. Ще имат възможността да създадат изцяло завършена игра и разбира се, ще придобият много нови знания.

Създай свои Roblox свят

Децата посетили демо урока ще: се запознаят много подробно със средата за програмиране Roblox Studio, като създадат своя собствена игра на програмния език Lua; се запознаят с основни понятия от света на програмирането; направят първите си програми на реален програмен език.  
Научи повече

Ментори