Програмирай собствена игра на дартс и участвай в танцови битки с робота Даш

Работилница

Подарете на вашето дете едно незабравимо преживяване със специалните ни зелени летни работилници на открито, с които то ще може да пресъздаде едни от най-класическите игри, любими на редица поколения.

Дата 26/08/2022 (Петък)
Продължителност 13:00 - 17:00 (4 ч.)
Зала MindHub - София Симеоново
Цена 90.00 лв
Запиши се
Дата 26/08/2022 (Петък)
Продължителност 13:00 - 17:00 (4 ч.)
Зала MindHub - София Панчарево
Цена 90.00 лв
Запиши се

Вече не е необходимо да се притеснявате, ако вашето дете поиска да играе Дартс вкъщи. Сега то само може да го създаде по своя идея и дизайн и да упражнява своите умения за прецизност без да се нарани.

Програмирането на своя игра Darts ще позволи на малчуганите между 10-11 години да направят своите първи стъпки в програмирането, забавлявайки се вкъщи с една от любимите игри на малки и големи.

Във втората задача ще програмираме робота Даш да танцува. Нашите роботи ще се предизвикват един друг на танцови битки. Кой ще победи?

Продължителност на работилницата: 4 часа
Подходяща за: начинаещи и напреднали деца между 10-11 г.
Необходимо е предварително записване!

 

Запиши се

Можете ли да си представите сами да създадете компютърна игра на дартс? Точно това ще се случи в тази работилница, в която децата ще създадат мишена и ще програмират стрелички, които да се хвърлят с определена скорост и точност - зависещи изцяло от преценката на нашите млади програмисти. Заедно с тях ще направим играта много предизвикателна и забавна за играене, като добавим и точки. Децата ще работят заедно с ментор и ще имат възможността да създадат изцяло завършена игра, да програмират роботи и разбира се, ще придобият много нови знания.

Работилница - Scratch

Малчуганите ще: се запознаят много подробно със средата за програмиране Scratch, като създадат доста комплексна игра; се запознаят с основни понятия от света на програмирането; приложат своето креативно и творческо мислене; направят първите си програми.
Научи повече

Ментори