Създай свой виртуален домашен любимец и избягай от лабиринта с робота Даш

Работилница

Подарете на вашето дете едно незабравимо преживяване със специалните ни зелени летни работилници на открито, с които ще учи, докато се забaвлява!

Искате ли Вашето дете да изгради бързо и дълготрайно основите, необходими му за полагане на грижи?

Създаването на свой виртуален домашен любимец ще позволи на малчуганите между 10-11 години да направят своите първи стъпки в програмирането и заедно с това да научат какви са основните грижи, от които има нужда техния верен приятел в игрите.

Втората задача на децата ще е да програмират робота Даш, който се е изгубил в лабиринт. Целта на тази игра е Даш да премине лабиринта, но не как да е, а на заден ход, като разбира се, трябва да се справи с всички препятствия по пътя му.

Продължителност на работилницата: 4 часа
Подходяща за: начинаещи и напреднали деца между 10-11 г.

Запиши се

Помните ли тамагочитата, с които не спирахме да играем като деца. В тази работилница вашите децата ще имат възможността да си създадат много по-съвременни, от тези с които ние играехме, виртуални домашни любимци. Те ще могат да ги хранят, да им дават да пият вода и да играят с тях. Децата ще работят заедно с ментор и ще имат възможността да създадат изцяло завършена игра, да програмират роботи и разбира се, ще придобият много нови знания.

Работилница - Scratch

Малчуганите ще: се запознаят много подробно със средата за програмиране Scratch, като създадат доста комплексна игра; се запознаят с основни понятия от света на програмирането; приложат своето креативно и творческо мислене; направят първите си програми.
Научи повече

Ментори