Създай своя игра Minecraft и издигни собствен Minecraft свят с нашите роботи

Работилница

Подарете на вашето дете едно незабравимо преживяване със специалните ни зелени летни работилници на открито, с което ще стимулираме въображението му и аналитичното му мислене.

 

Дата 04/09/2022 (Неделя)
Продължителност 13:00 - 17:00 (4 ч.)
Зала MindHub - София Симеоново
Цена 90.00 лв
Запиши се
Дата 04/09/2022 (Неделя)
Продължителност 13:00 - 17:00 (4 ч.)
Зала MindHub - София Панчарево
Цена 90.00 лв
Запиши се

Една от най-популярните игри на 21-ви век, Minecraft, предизвиква вашето дете да изследва безкрайни светове и да изгражда всичко от най-простите домове до най-величествените замъци с помощта на програмен код!

Играта ще позволи на малчуганите между 8-9 години да направят своите първи стъпки в програмирането, пресъздавайки своята любима игра и изграждайки нови виртуални светове само за няколко часа.

Втората задача на децата ще е да построят свой Minecraft свят с помощта на нашите роботи. Роботът Даш ще ни помогне да съберем парчетата от трасето, с чиято помощ ще можем да си построим нашия свят. Целта е да наместим всички парчета в обозначените места.

Продължителност на работилницата: 4 часа 
Подходяща за: начинаещи и напреднали деца между 8-9 г. 

Запиши се

По време на тази работилница ще програмираме герой, който можем да управляваме и заедно с него да построим всичко, което пожелаем. В играта ни ще има много предизвикателства и бонус точки, които ще я направят още по-приятна и забавна за играене, след програмирането й - разбира се. Децата ще имат възможността да създадат изцяло завършена игра,както и да програмират нашите роботи и разбира се, ще придобият много нови знания.

Работилница - Scratch

Малчуганите ще: се запознаят много подробно със средата за програмиране Scratch, като създадат доста комплексна игра; се запознаят с основни понятия от света на програмирането; приложат своето креативно и творческо мислене; направят първите си програми.
Научи повече

Ментори