Създай своя игра Спайдърмен и се състезавай с робота Даш

Работилница

Подарете на вашето дете едно незабравимо преживяване със специалните ни зелени летни работилници на открито, с които ще обогатим въображението му и ще насърчим креативното му мислене.

Детето ви ще има шанса да програмира един от най-изветните супергерои, борейки се да спаси поредният застрашен от злодеи витртуален град.

Създаването на своя игра Спайдърмен ще позволи на малчуганите на 10 и 11 да направят своите първи стъпки в програмирането, създавайки своята първа приключенска игра, изправяйки се пред редица предизвикателства.

Втората задача на децата ще е да програмират робота Даш да се движи като състезателна кола от Формула 1. Преди да започне своето състезание, Даш трябва да мине през бокса, за да бъде зареден с достатъчно гориво. След това Даш се втурва в луда надпрева, като трябва да минава през бокса на всеки 4 обиколки, за презареждане и техническа проверка.

Продължителност на работилницата: 4 часа
Подходяща за: начинаещи и напреднали деца на 10 и 11 г.

Запиши се

В тази работилница, децата ще управляват супергероя Спайдърмен, като неговата цел ще е да прогони лошият злодей, нападнал града, докато го стреля със своето специално оръжие. Врагът в нашата игра също е въоръжен, затова ще трябва да внимаваме. Трябва да убием врага ни преди той да отнеме нашите животи в играта. Децата ще имат възможността да създадат изцяло завършена игра, да програмират роботи и разбира се, ще придобият много нови знания.

Работилница - Scratch

Малчуганите ще: се запознаят много подробно със средата за програмиране Scratch, като създадат доста комплексна игра; се запознаят с основни понятия от света на програмирането; приложат своето креативно и творческо мислене; направят първите си програми.
Научи повече

Ментори