Създай своя игра Minecraft и построй свой свят с робота Даш

Работилница

Подарете на вашето дете едно незабравимо преживяване със специалните ни зелени летни работилници на открито, с което ще стимулираме въображението му и аналитичното му мислене.

Една от най-популярните игри на 21-ви век, Minecraft, предизвиква вашето дете да изследва безкрайни светове и да изгражда всичко от най-простите домове до най-величествените замъци с помощта на програмен код!

Играта ще позволи на малчуганите между 10-11 години да направят своите първи стъпки в програмирането, пресъздавайки своята любима игра и изграждайки нови виртуални светове само за няколко часа.

Втората задача на децата е с помощта на Даш да построят техен Minecraft свят. Даш ще им помогне да съберат парчетата от трасето. С тяхна помощ ще могат да си построят собствен свят. Целта е да наместят всички парчета в обозначените места, но трябва да го направят, като програмират бутоните на Даш.

Продължителност на работилницата: 4 часа 
Подходяща за: начинаещи и напреднали деца между 10-11 г. 

Запиши се

По време на тази работилница ще програмираме герой, който можем да управляваме и заедно с него да построим всичко, което пожелаем. В играта ни ще има много предизвикателства и бонус точки, които ще я направят още по-приятна и забавна за играене, след програмирането й - разбира се. Децата ще имат възможността да създадат изцяло завършена игра,както и да програмират нашите роботи и разбира се, ще придобият много нови знания.

Работилница - Scratch

Малчуганите ще: се запознаят много подробно със средата за програмиране Scratch, като създадат доста комплексна игра; се запознаят с основни понятия от света на програмирането; приложат своето креативно и творческо мислене; направят първите си програми.
Научи повече

Ментори