Управлявай предмети с видео сензори и построй свой свят с робота Даш

Работилница

Подарете на вашето дете едно незабравимо преживяване със специалните ни зелени летни работилници на открито, с които ще обогати своето въображение и ще подобри креативното си мислене.

Искате ли Вашето дете да развие своето въобръжение и повиши креативното си мислене, докато програмира виртуални герои и интерактивни игри?

Лятната работилница "Управлявай предмети с видео сензори"ще позволи на малчуганите между 10-11 години да направят своите първи стъпки в програмирането и да разберат как да взаимодейства с проектите, които създава, използвайки видео сензори?

Втората задача на децата е с помощта на Даш да построят техен Minecraft свят. Даш ще им помогне да съберат парчетата от трасето. С тяхна помощ ще могат да си построят собствен свят. Целта е да наместят всички парчета в обозначените места, но трябва да го направят, като програмират бутоните на Даш.

Продължителност на работилницата: 4 часа
Подходяща за: начинаещи и напреднали деца между 10-11 г.
 

Запиши се

В тази работилница децата ще могат да програмират героите си така, че да си взаимодействат с тях чрез камерата на техния компютър. Децата ще могат изцяло да контролират героите в техните игри чрез своите движения пред камерата. И всичко това ще се случва благодарение на специалната секция в Scratch - Video sensing. Децата ще работят заедно с ментор и ще имат възможността да създадат изцяло завършена игра, да програмират роботи и разбира се, ще придобият много нови знания.

Работилница - Scratch

Малчуганите ще: се запознаят много подробно със средата за програмиране Scratch, като създадат доста комплексна игра; се запознаят с основни понятия от света на програмирането; приложат своето креативно и творческо мислене; направят първите си програми.
Научи повече

Ментори