Създай своя игра Angry Birds и издигни собствен Minecraft свят с нашите роботи

Работилница

Подарете на вашето дете едно незабравимо преживяване със специалните ни зелени летни работилници на открито, с които ще обогатим въображението му и ще насърчим креативното му мислене.

Дата 19/08/2022 (Петък)
Продължителност 13:00 - 17:00 (4 ч.)
Зала MindHub - София Симеоново
Цена 90.00 лв
Запиши се
Дата 19/08/2022 (Петък)
Продължителност 13:00 - 17:00 (4 ч.)
Зала MindHub - София Панчарево
Цена 90.00 лв
Запиши се

Детето ви ще има шанса да програмира птичетата от най-популярната анимация сред деца и възрастни - “Angry Birds”. Както в едноименния филм, така и в играта, децата ще пресъздадат войната между световете на птиците и прасетата и ще трябва да се борят за победа!

Играта Angry Birds ще позволи на малчуганите на възраст 8-9 да направят своите първи стъпки в програмирането, създавайки своята първа приключенска игра, изправяйки се пред редица предизвикателства.

Втората задача на децата ще е да построят свой Minecraft свят с помощта на нашите роботи. Роботът Даш ще ни помогне да съберем парчетата от трасето, с чиято помощ ще можем да си построим нашия свят. Целта е да наместим всички парчета в обозначените места.

Продължителност на работилницата: 4 часа
Подходяща за: начинаещи и напреднали деца на 8-9 г.

Необходимо е предварително записване!

Запиши се

В тази работилница, децата ще имат възможност да програмират собствен герой пиле, което да изстрелват с помощта на голям катапулт към предварително построена от тях кула с прасета. Целта ще бъде да съборят всички прасета и да счупят всички кули, за преминат колкото се може повече нива. Децата ще работят заедно с ментор и ще имат възможността да създадат изцяло завършена игра,да програмират роботи и разбира се, ще придобият много нови знания.

Работилница - Scratch

Малчуганите ще: се запознаят много подробно със средата за програмиране Scratch, като създадат доста комплексна игра; се запознаят с основни понятия от света на програмирането; приложат своето креативно и творческо мислене; направят първите си програми.
Научи повече

Ментори