Junior

6 - 7 Години
Модул

MindHub Summer Camp - полудневна лятна академия по програмиране

 • Дата

  28/08/2017 (Понеделник)

 • Времетраене

  08:30ч. - 13:00ч. (4.30ч) / 2 седмици

 • Локация

  Зала "Борово" - ул. Солун 62, офис 0, 1680 София

 • Цена

  110.00 лв.

Дойде време и за лятната ни иновативна академия по програмиране с много забавления и игри, подходяща за деца на възраст от 6 до 11 години!
Тя предлага целодневна и полудневна форма на участие, както и възможност да се включите за ден, седмица или 2 седмици. Заниманията по дни се независими едни от други, а академията ще се провежда от 03.07 до 14.07. Академията ще се провежда всеки делничен ден - от Понеделник до Петък.

За вашите деца сме подготвили много забавление с:
- интензивни практически занимания по програмиране;
- допълнителни дейности, развиващи логическото мислене на децата;
- дейности ориентирани около двигателната активност на децата;
- свободни занимания.

Програмата ни включва 10 независими тематични дни, всеки от тях е посветен на програмирането на игри, разказването на интерактивни истории и програмиране поведението на роботи.

Тематичните ни дни са:
Ден 1: Спортен полуден с роботи 
Ден 2: Звездно пътуване в открития космос 
Ден 3: Танци и музика с роботи 
Ден 4: Робобитки 
Ден 5: Създаване на 3D анимации и игри 
Ден 6: Роботът “Даш” филмов оператор - заснемане на интерактивни анимации 
Ден 7: Модернизация на приказки и пресъздаване на сцени от филми 
Ден 8: Луда надпревара с роботи и игри на Scratch и Hopscotch 
Ден 9: АртБоти - роботите пишат вместо нас 
Ден 10: Създаване на игри от света на фантастиката 

* Повече за тематичните дни в секция "Теми".
** Допълнителните активности и занимания важат за целодневната форма на академията
Тази академия нямаше да бъде възможна без помощта на нашите страхотни партньори! Зниманията по Забавна математика и иновативен английски език ще се осъществяват благодарение на Забавна Математика - Fun Mathematics и London School of English.

Дневната програма за целодневните занимания е:
8:30 - 9:00 ч. посрещане на децата 
9:00 - 13:00 ч. занимания по програмиране


Цените на академията са:
- полудневна форма за 2 седмици - 199 лв.
- полудневна форма за седмица - 119 лв.
- полудневна форма за ден - 29 лв.


*Полудневната академия включва заниманията по програмиране: 8:30 - 13:00 ч.
*Двуседмичното записване важи за 2 последователни седмици.

Теми в Модул

MindHub Summer Camp - полудневна лятна академия
Тема 1

Ден 1: Спортен полуден с роботи

В този ден децата ще се занимават с програмиране поведението на роботи, които ще изпълняват различни спортове. Работейки в малки групи децата ще се забавляват докато дегизират своите Sphero роботи като играчи от различни национални футболни отбори. Заедно ще програмираме робота Dot да бъде дистанционно за робота Dash, с които ще бележим голове и ще играем боулинг. И не на последно място ще съставим един отбор от роботи баскетболисти.  

Тема 2

Ден 2: Звездно пътуване в открития космос

В ден 2 децата ще програмират игри на Tynker/Hopscoth на теми посветени на открития космос, както и ще решават мисии свързани с космическите преживявания на различни роботи. Тук децата ще се забавляват със създаването на игри, в които нашите герои ще трябва да оцеляват, бягайки от метеорити, ще програмираме анимации, в които ще задвижваме всички планети от Слънчевата система с код. Заедно децата по екипи ще работят за пресъздаване на космоса в реална среда и програмирането на роботите Dash и Dot, които ще пътешестват в космоса, срещайки различни препядствия.  

Тема 3

Ден 3: Танци и музика с роботи

Трети ден е посветен на програмиране поведението на роботи, които ще пеят и танцуват на музика, която е програмирана от самите деца на Scratch/Tynker. Време е за веселба с бороти! Заедно ще празнуваме рождения ден на нашия любим робот - Джиму. Децата ще програмират ВВ-8 да ни заваблява със светлинно шоу, като диско топка, Dot роботът ще бъде нашият диско водещ, а любимецът Dash ще ни забавлява с танци, като изпълни нашата хореография написана в код. Какво би било това парти без музика? За озвучаването ще се погрижат нашите оркестри от спрайтовете на Scratch и Tynker, които изпълнявайки програмите на децата ще вдигнат много шум. 

Тема 4

Ден 4: Робобитки

В този ден децата ще се забавляват като програмират роботите Dash и Dot, Spero да премерят сили в различни състезания и битки. Тук основна задача на нашите малки създатели ще бъде да направят различни терени и арени, на които роботите да премерят сили. Заедно ще създаваме костюми за всеки един от роботите, които ще участва в битките. Най-голямото предизвикателстево си остава кода! Кой ще създаде най-добрият код и ще успее да програмира своя робот, за да победи в отборните битки, ще разберем в ден 4.

Тема 5

Ден 5: Създаване на 3D анимации и игри

Ден 5 е един креативен ден, в които децата ще имат възможност да създават интересни 3D анимации и игри нa Hopscotch. Заедно ще създаваме код, на пътуващ в гората герои, които всъщност е спрял, но гората се движи около него. След това ще приложим наученото като дадем възможност на децата да развият своята креативна идея за 3D анимация, собствена история или игра. 

Тема 6

Ден 6: Роботът “Даш” филмов оператор - заснемане на интерактивни анимации

Тук ще насочим вниманието на малките програмисти към създаването на интерактивни анимации на средите Tynker/Scratch, те ще разказват интересни истории, които роботът Dash ще записва, изпълнявайки код създаден от децата. В този ден ще се забавляваме със създаването на разлчни истории и сцени, които да включват програмиране поведението на роботи или софтуерни герои. За да можем да споделим нашите истории ще ни бъде необходим видео запис, който ще се осъществи от режисьора Dash, предварително програмиран от нас да следва звук, да реагира на глес или да бъде управляван от друг робот. 

Тема 7

Ден 7: Модернизация на приказки и пресъздаване на сцени от филми

На този ден всяко дете ще може да пресъздаде любима приказка или сцена от филм, като програмира поведението на различни роботи, които ще общуват с герои от софтуерните среди Tynker/Scratch/Hopscoth. Основната идея на този ден е всеки да разкаже повече за любимите си сцени и герои от приказки или филми и да сподели идеи как биха могли да станат по-интерсни. Децата, работейки в малки групи, ще пресъздадат различни сцени, пишейки код, който да се изпълнява от роботи, в реална среда, или от герои/спрайтове част от различните платформи за програмиране. Очакват се много сцени от Star Wars, Alice in Wonderland, Harry Potter, Hobbit и какво ли още не.

Тема 8

Ден 8: Луда надпревара с роботи и игри на Scratch и Hopscotch

В ден 8 ще се забавляваме с решаването на различни пъзели и лабиринти, като програмираме поведението на роботи, които ще трябва да изпълнят различни мисии. Основа цел на част от децата ще бъде да създават лабиринти и трасета, пълни с препядствия и предизвикателства, които другиte деца да преминават, като програмират поведението на роботите - Dash, Sphero, Ollie, BB-8. Ще се състезаваме за бързина, креативност и писане на най-правилен код. Тук децата ще имат възможност да създават на средите - Scratch, Hopscotch, Tynker, като заедно ще се забавляваме с програмирането на състезателни игри с коли и игри лабиринти. 

Тема 9

Ден 9: АртБоти - роботите пишат вместо нас

Предпоследния ден е посветен на създаването на различни артистични проекти на хартия като децата ще програмират поведението на робота Dash, които ще пише вместо тях. С помощта на Lego децата ще създадат приспособления за роботите, които изпълнявайки написания код от децата ще пишат техните имена, ще чертаят геометрични фигури и ще рисуват различни предмети. 

Тема 10

Ден 10: Създаване на игри от света на фантастиката

В края на академията ще създаваме забавни игри, интерактивни анимации и ще програмираме роботи в интеракция със софтуерни герои от различни среди за програмиране като Scratch, Tynker, Hopscotch. Темата, на която децата ще създават в този последен ден 10 е "Фантастика". Работейки в малки групи, децата ще имат възможност да реализират своите идеи от света на фантастиката, ще програмираме фентъзи герои, ще изпълняваме мисии с елфи и хобити, ще създаваме игри и анимации с митични създания, дракони, зомбита и феи. 

Ментори