Middle

8 - 9 Години
Модул

MindHub Summer Camp - целодневна лятна академия по програмиране

 • Дата

  28/08/2017 (Понеделник)

 • Времетраене

  08:30ч. - 18:30ч. (10ч) / 2 седмици

 • Локация

  Зала "Борово" - ул. Солун 62, офис 0, 1680 София

 • Цена

  110.00 лв.

Дойде време и за лятната ни иновативна академия по програмиране с много забавления и игри, подходяща за деца на възраст от 6 до 11 години!
Тя предлага целодневна и полудневна форма на участие, както и възможност да се включите за ден, седмица или 2 седмици. Заниманията по дни се независими едни от други, а академията ще се провежда от 05.06 до 01.09. Академията ще се провежда всеки делничен ден - от Понеделник до Петък.

За вашите деца сме подготвили много забавление с:
- интензивни практически занимания по програмиране;
- допълнителни дейности, развиващи логическото мислене на децата;
- дейности ориентирани около двигателната активност на децата;
- свободни занимания.
Програмата ни включва 10 независими тематични дни, всеки от тях е посветен на програмирането на игри, разказването на интерактивни истории и програмиране поведението на роботи.

Тематичните ни дни са:
Ден 1: Спортен полуден с роботи + Забавна математика 
Ден 2: Звездно пътуване в открития космос + Английски език
Ден 3: Танци и музика с роботи + Забавна математика
Ден 4: Робобитки + Английски език
Ден 5: Създаване на 3D анимации и игри + Забавна математика
Ден 6: Роботът “Даш” филмов оператор - заснемане на интерактивни анимации + Забавна математика + Английски език
Ден 7: Модернизация на приказки и пресъздаване на сцени от филми + Английски език
Ден 8: Луда надпревара с роботи и игри на Scratch и Hopscotch + Забавна математика
Ден 9: АртБоти - роботите пишат вместо нас + Английски език
Ден 10: Създаване на игри от света на фантастиката + Забавна математика.

* Повече за тематичните дни в секция "Теми".

Тази академия нямаше да бъде възможна без помощта на нашите страхотни партньори! Зниманията по Забавна математика и иновативен английски език ще се осъществяват благодарение на Забавна Математика - Fun Mathematics и London School of English.

Дневната програма за целодневните занимания е:
8:30 - 9:00 ч. посрещане на децата (ул. Солун 62)
9:00 - 13:00 ч. занимания по програмиране
13:00 - 14:00 ч. обяд (включен в цената)
14:00 - 15:30 ч. занимания по математика или английски език
15:30 - 16:00 ч. следобедна закусна (включена в цената)
16:00 - 18:30 ч. спорт и свободни дейности

Цените на академията са:
- целодневна форма за седмица - 239 лв.
- целодневна форма за ден - 49 лв.
- полудневна форма за седмица - 109 лв.
- полудневна форма за ден - 29 лв.

*Полудневната академия включва заниманията по програмиране: 8:30 - 13:00 ч.
*Двуседмичното записване важи за 2 последователни седмици.

Теми в Модул

MindHub Summer Camp - целодневна лятна академия
Тема 1

Ден 1: Спортен полуден с роботи + Забавна математика 

В този ден децата ще се занимават с програмиране поведението на роботи, които ще изпълняват различни спортове. Работейки в малки групи децата ще се забавляват докато дегизират своите Sphero роботи като играчи от различни национални футболни отбори. Заедно ще програмираме робота Dot да бъде дистанционно за робота Dash, с които ще бележим голове и ще играем боулинг. И не на последно място ще съставим един отбор от роботи баскетболисти. В заниманията по Забавна математика децата ще се забавляват с математически пъзели и отборни логически игри.

Тема 2

Ден 2: Звездно пътуване в открития космос + Английски език

В ден 2 децата ще програмират игри на Tynker/Hopscoth на теми посветени на открития космос, както и ще решават мисии свързани с космическите преживявания на различни роботи. Тук децата ще се забавляват със създаването на игри, в които нашите герои ще трябва да оцеляват, бягайки от метеорити, ще програмираме анимации, в които ще задвижваме всички планети от Слънчевата система с код. Заедно децата по екипи ще работят за пресъздаване на космоса в реална среда и програмирането на роботите Dash и Dot, които ще пътешестват в космоса, срещайки различни препядствия. Да учим английски език с песни - е темата, по която децата ще се забавляват докато практикуват езика. Песните носят емоция, а колкото по-емоционална е срещата с нова информация, толкова по-трайно е знанието.

Тема 3

Ден 3: Танци и музика с роботи + Забавна математика

Трети ден е посветен на програмиране поведението на роботи, които ще пеят и танцуват на музика, която е програмирана от самите деца на Scratch/Tynker. Време е за веселба с бороти! Заедно ще празнуваме рождения ден на нашия любим робот - Джиму. Децата ще програмират ВВ-8 да ни заваблява със светлинно шоу, като диско топка, Dot роботът ще бъде нашият диско водещ, а любимецът Dash ще ни забавлява с танци, като изпълни нашата хореография написана в код. Какво би било това парти без музика? За озвучаването ще се погрижат нашите оркестри от спрайтовете на Scratch и Tynker, които изпълнявайки програмите на децата ще вдигнат много шум. В този ден по математика, децата ще се забавляват с вълшебни геометрични трансформации.

Тема 4

Ден 4: Робобитки + Английски език

В този ден децата ще се забавляват като програмират роботите Dash и Dot, Spero да премерят сили в различни състезания и битки. Тук основна задача на нашите малки създатели ще бъде да направят различни терени и арени, на които роботите да премерят сили. Заедно ще създаваме костюми за всеки един от роботите, които ще участва в битките. Най-голямото предизвикателстево си остава кода! Кой ще създаде най-добрият код и ще успее да програмира своя робот, за да победи в отборните битки, ще разберем в ден 4. В часовете по английски ще правим виртуални разходки, които ще запознават децата с различните държави, в които се говори английски, и тяхната култура.

Тема 5

Ден 5: Създаване на 3D анимации и игри + Забавна математика

Ден 5 е един креативен ден, в които децата ще имат възможност да създават интересни 3D анимации и игри нa Hopscotch. Заедно ще създаваме код, на пътуващ в гората герои, които всъщност е спрял, но гората се движи около него. След това ще приложим наученото като дадем възможност на децата да развият своята креативна идея за 3D анимация, собствена история или игра. Заниманията по математика в този ден ще пренесат децата в триизмерния свят с хартия, сламки и лего.

Тема 6

Ден 6: Роботът “Даш” филмов оператор - заснемане на интерактивни анимации + Забавна математика

Тук ще насочим вниманието на малките програмисти към създаването на интерактивни анимации на средите Tynker/Scratch, те ще разказват интересни истории, които роботът Dash ще записва, изпълнявайки код създаден от децата. В този ден ще се забавляваме със създаването на разлчни истории и сцени, които да включват програмиране поведението на роботи или софтуерни герои. За да можем да споделим нашите истории ще ни бъде необходим видео запис, който ще се осъществи от режисьора Dash, предварително програмиран от нас да следва звук, да реагира на глес или да бъде управляван от друг робот. В занатията по забавна математика децата ще се развихрят като едни малки "майстори на зрителни измами". Какво ли предстои? Очакваме с нетърпение!

Тема 7

Ден 7: Модернизация на приказки и пресъздаване на сцени от филми + Английски език

На този ден всяко дете ще може да пресъздаде любима приказка или сцена от филм, като програмира поведението на различни роботи, които ще общуват с герои от софтуерните среди Tynker/Scratch/Hopscoth. Основната идея на този ден е всеки да разкаже повече за любимите си сцени и герои от приказки или филми и да сподели идеи как биха могли да станат по-интерсни. Децата, работейки в малки групи, ще пресъздадат различни сцени, пишейки код, който да се изпълнява от роботи, в реална среда, или от герои/спрайтове част от различните платформи за програмиране. Очакват се много сцени от Star Wars, Alice in Wonderland, Harry Potter, Hobbit и какво ли още не. В заниманията по английски ще си говорим за това как песните обогатяват лексиката – те съдържат полезни думи и граматични конструкции, изрази и фрази. Езикът на песните е съвременен и неофициален, дори разговорен – такъв, какъвто се използва в реалния свят.

Тема 8

Ден 8: Луда надпревара с роботи и игри на Scratch и Hopscotch + Забавна математика

В ден 8 ще се забавляваме с решаването на различни пъзели и лабиринти, като програмираме поведението на роботи, които ще трябва да изпълнят различни мисии. Основа цел на част от децата ще бъде да създават лабиринти и трасета, пълни с препядствия и предизвикателства, които другиte деца да преминават, като програмират поведението на роботите - Dash, Sphero, Ollie, BB-8. Ще се състезаваме за бързина, креативност и писане на най-правилен код. Тук децата ще имат възможност да създават на средите - Scratch, Hopscotch, Tynker, като заедно ще се забавляваме с програмирането на състезателни игри с коли и игри лабиринти. За разтоварване и още забавление за децата, нашите приятели от Забавна математика са подготвили работилница за часовници и календари.

Тема 9

Ден 9: АртБоти - роботите пишат вместо нас + Английски език

Предпоследния ден е посветен на създаването на различни артистични проекти на хартия като децата ще програмират поведението на робота Dash, които ще пише вместо тях. С помощта на Lego децата ще създадат приспособления за роботите, които изпълнявайки написания код от децата ще пишат техните имена, ще чертаят геометрични фигури и ще рисуват различни предмети. По време на заниманията по английски, с разходки в различни държави, децата ще дискутират теми като weather/food/holidays/music/famous people/animal kingdom/favourite sports/costumes and clothes/famous buildings/flags of the countries и много други. Изследвайки тези теми, колегите от London School of English, обогатяват лексикалния запас на децата, работят върху комуникативността, четенето с разбиране и слушане с разбиране като ключови умения за владеене на езика.

Тема 10

Ден 10: Създаване на игри от света на фантастиката + Забавна математика.

В края на академията ще създаваме забавни игри, интерактивни анимации и ще програмираме роботи в интеракция със софтуерни герои от различни среди за програмиране като Scratch, Tynker, Hopscotch. Темата, на която децата ще създават в този последен ден 10 е "Фантастика". Работейки в малки групи, децата ще имат възможност да реализират своите идеи от света на фантастиката, ще програмираме фентъзи герои, ще изпълняваме мисии с елфи и хобити, ще създаваме игри и анимации с митични създания, дракони, зомбита и феи. За край на академията, нашите приятели от Забавна математика са подготвили за децата математически фокуси. Само можем да гъдаем с каква магия ще ни изненадат децата!

Ментори