Middle

8 - 9 Години
Ниво 0, Модул 4

MindHub - Група 1757

 • Дата

  19/05/2018 (Събота)

 • Времетраене

  11:00ч. - 13:00ч. (2ч) / 4 седмици

 • Локация

  Зала "Пловдив" - бул. Марица 69 Пловдив

 • Цена

  99.00 лв.

В този модул децата ще усъвършенстват уменията си по програмиране, съставяйки различни програми, с помощта на сложни цикли. Още ще се запознаят с понятието вложени цикли. Включените в модула упражнения ще помогнат на децата да разберат по-добре практическото значение на цикличните конструкции.

 

Теми в Модул (Ниво 0, Модул 4)

Приложение на сложни цикли
Тема 1

Вложени цикли в програмата

Децата ще се запознаят с понятието вложен цикъл (цикъл в цикъл). Те ще разберат, че в тялото на който и да е цикъл може да участват произволни команди, включително други оператори за цикъл. В този случай, със всяко завъртане на външния цикъл, завъртаме и вътрешния n на брой пъти!

Тема 2

Цикли с условия в програмата

Циклите са ключов инструмент във всеки програмен език. Те позволяват даден набор от инструкции да се повтарят докато се изпълни предварително определено условие. В тази тема децата ще упражнят задаването на подходящи условия, за да достигнат желан резултат.  

Тема 3

Смесване на Counter и Decision Loops в програмата

В една програма могат да присъстват и двата вида цикли – Decision и Counter loops. Циклите с брояч ни помагат да повтаряме инструкции определен брой пъти, докато Decision loop ни позволява да дефинираме цикъл, който да се изълнява до постигане на дадена цел. Използвани заедно в програма, те улесняват компютъра в изпълнението й, както и нас в писането на дълги програми.

Тема 4

Изготвяне на проект Middle 4

В тази тема децата правят преговор на наученото в модула и създават финален проект.

Ментори