Middle

8 - 9 Години
Ниво 0, Модул 4

Група Middle (8 - 9 годишни)

 • Дата

  04/06/2018 (Понеделник)

 • Времетраене

  8:30ч. - 18:30ч. (10ч) / 1 седмица

 • Локация

  Зала "Борово" - ул. Солун 62, офис 0, 1680 София

 • Цена

  239.00 лв.

Лятната ни академия по програмиране - MindHub Summer Camp е подходяща за деца от 6 до 11 години. Основен фокус на академията са практически занимания по програмиране за начинаещи и напреднали.

Заниманията по дни се независими едни от други се провеждат от 8:30 до 18:30 ч. Академията ще се провежда всеки делничен ден - от Понеделник до Петък в периода 04.06 - 31.08. Включени са заниманията по програмиране, обяд, допълнителни занимания по дигитална грамотност, следобедна закуска, свободно време и игри навън.

Тази година сме заложили на интердисциплинарното обучение, което ще даде възможност на децата да приложат своите знания по други дисциплини, както и да придобият нови, докато се забавляват с нас! Ще обърнем внимание на развиване на ключови умения като стратегическо и тактическо мислене, ще програмиране бягство от виртуални стаи, фокусирайки се над уменията за работа в екип. Малчуганите ще научат повече по теми като:

- Олимпийските спортове;
- Европейските столици;
- Българските обичаи;
- Безопасно сърфиране в интеренет;
- Занимания по компютърна и дигитална грамотност.

Всичко това, примесено с много забавления и усмивки през лятото! :)

Програмата ни включва 10 независими тематични дни, всеки от които е посветен на програмирането на игри, разказването на интерактивни истории и програмиране поведението на роботи. Може да се включите за ден, седмица или две седмици.

Теми в Модул (Ниво 0, Модул 4)

MindHub Summer Camp - целодневна лятна академия
Тема 1

Ден 1: Олимпийски игри с роботи

В първия ден от програмата на нашата Лятна академия, малчуганите ще научат повече за Олимписйките спортове, като за целта ще програмират поведението на роботи. 

Тема 2

Ден 2: Изкуство и програмиране - неочаквано добра комбинация

В тази тема малките програмисти ще пресъздадат различни музикални и художествени творби чрез писане на код в разнообразни среди за програмиране.

Тема 3

Ден 3: Настолни игри и програмиране без компютър

Може ли да се програмира без компютър? Отговорът е "ДА" ! През този ден ще играем специализирани бордови игри, в които ще програмираме със специални инструкции. 

Тема 4

Ден 4: Театрално изкуство с роботи и пресъздаване на филми

Театралното и филмовото изкуство ще оживеят с помощта на креативността на малчуганите, които ще пресъздават с код любими постановки и филми.

Тема 5

Ден 5: Стратегически игри и тактики при програмирането на роботи

В тази тема ще обърнем внимание на развитие на ключови умения като стратегическо и тактическо мислене чрез създаване на кратки и точни програми за изпъление на поставените мисии.

Тема 6

Ден 6: Модерен прочит на български празници и обичаи

В ден 6 ще обогатим знанията си за българските обичаи, като пресъздадем част от тях в създаването на игри, програми и невероятни анимации.

Тема 7

Ден 7: Роботите в полза на човека за опазване на околната среда

Заедно с малките програмисти ще създаваме програми и ще управляваме роботи с код, за да упражним разделното събиране на отпадъци, като ще си преговорим и как да опазваме света около нас.

Тема 8

Ден 8: Умения на бъдещето - създай свои умен дом

В този ден ще се подготвим за бъдещето, ще си говорим какво е "умен дом" и ще създаваме програми за управление на всичко вкъщи. Кой не иска да си има робот-иконом?

Тема 9

Ден 9: В търсене на изгубеното съкровище

В ден 9 ще програмираме бягство от виртуални стаи за намирането на изгубено съкровище, а успешното завършване на мисията ще зависи изключително и от придобитите умения за работа в екип.    

Тема 10

Ден 10: MindHub търси талант

В "MindHub търси талант" малчуганите ще развият своите умения за презентиране и представяне пред публика като покажат пред жури направените от тях програми и игри.

Ментори